Catering

Wielkie emocje podczas meczu czy wspaniała atmosfera w trakcie koncertu, doborowe towarzystwo i najwyższa jakość śwoadczonych usług składa się na Lechia Gdańsk Prestige Club. Dopełnieniem tego wszystkiego jest wyśmienita kuchnia.

Catering to jednak coś więcej niż dobrze przygotowany posiłek, to także sposób jego podania, odpowiedni serwis i profesjonalna organizacja. Naszym atutem jest innowacyjne podejście w kreowaniu oferty gastronomicznej i opracowaniu technoogii gastronomicznej. Dla każdego wydarzenia tworzymy niepowtarzalne oraz pomysłowe menu co gwarantuje niezaponianą atmosferę.

Za strefę gastronomiczną na stadionie odpowiada firma Sports Hospitality - stały partner Stadionu Energa Gdańsk. Świadczy ona wyspecjalizowane usługi gastronomiczne na obiektach sportowych w zakresie cateringu masowego: strefa VIP (restauracja Energa Club, loże VIP), komercyjnych restauracji i barów (T29 sports Bar & Restaurant ), stref publicznych (kiosków gastronomicznych do szybkiej obsługi kibiców), oraz innych sportowych imprez okolicznościowych.


Przykładowe Menu

Bufet gorący:

  • Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
  • Pierś z kurczęcia nadziewana mozarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
  • Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
  • Polędwica z dorsza duszona w sosie szypiorkowo-rakowym
  • Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
  • Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Life cooking:

  • Sushi przygotowywane przez sushi mastera

Przekąski w trakcie meczu i przerwy podawane do loży:

  • Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
  • Polędwiczka pieczona z marynaty tymiankowo-imbirowej
  • Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
  • Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
  • Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozarella, pomidorami cherry i pesto
  • Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu

Desery:

  • Shoty z owoców egzotycznych
  • Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
  • Mus capuccino na waniliowym biszkopcie
  • Trufle z zieloną herbatą matcha
  • Pistacjowe brownie
  • Sernik nowojorski

Napoje:

  • Woda, soki, napoje gazowane
  • Wino białe i czerwone, wino grzane
  • Piwo, whiskey, wódka