Catering

Cokolwiek organizowane jest na Stadionie Energa Gdańsk, za każdym razem zapewniamy pełną obsługę gastronomiczną

Strefa gastronomiczna na Stadionie Energa Gdańsk zapewnia szeroki wybór dań, które spełnią oczekiwania Państwa gości. Zachęcamy do zapoznania się naszą ofertą.

Przykładowe menu:


BANKIET

Przekąski zimne
Tatar bałtyckich śledzi z marynatami na krążkach razowego pieczywa
Śledź po kaszubsku w sosie pomidorowym
Łosoś marynowany w świeżych ziołach i soli morskiej
Polędwiczka wieprzowa nadziewana leśnymi kurkami
Galantyna z kaczki kaszubskiej z bakaliami i galaretką z żurawin
Sałatka gdańska ze świeżych warzyw z vinaigrette bursztynowym
Sos tatarski, żurawinowy


Zupa
Polewka gdańska z wołowiną pomidorami filetami z warzyw i kaparami


Bufet gorący
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwica z dorsza bałtyckiego w sosie szczypiorkowym
Kluseczki kaszubskie ziemniaczane
Młoda kapusta po pomorsku z wędzonym boczkiem i koperkiem


Live cooking
Racuszki dyniowe z borowikami i kwaśną śmietaną


Bufet deserowy
Ciasta kaszubskie, desery z sezonowych owoców


Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna
Soki owocowe, napoje gazowane


Alkohole: przykładowy pakiet

Bez limitu spożycia, pakiet na ok. 5 godzin trwania imprezy
Wódka Wyborowa, Ballantines Finest, Campari, Havana Club, Seagram`s Gin, Martini Bianco/Extra Dry, wino białe i czerwone, piwo

 

KOLACJA

Propozycja 1


Przystawka
Polędwiczka czarnolas nadziewana leśnymi grzybami podana z delikatnym sosem tatarskim

Zupa
Polewka gdańska z kaskami wołowiny warzywami i kaparami

Danie główne
Pierś kurczęcia nadziewana kaszubskimi pomidorami pieczona na sosie ziołowym z kluseczkami ziemniaczanymi i gotowaną marchewką

Deser
Creme brulee w aromacie świeżej wanilii


Propozycja 2


Przystawka
Carpaccio wołowe z płatkami parmezanu kaparami i sałatką z rukoli

Zupa
Rosół z borowików z kluseczkami migdałowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane z sosem alfredo zapiekanka ziemniaczana młoda cukinia duszona z listkami bazylii i pomidorami cherry

Deser
Sernik z wiejskiego twarogu z polewą czekoladową i sosem z malin


Propozycja 3


Przystawka
Tatar z łososia z koperkiem i suszonymi pomidorami z sosem miodowo musztardowym

Zupa
Tajska zupa z krewetkami warzywami i mlekiem kokosowym

Danie główne
Udko z kaczki pieczone po hetmańsku z żurawinami i jabłkami podane z duszoną czerwoną kapustą i kopytkami ziemniaczanymi

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

 

LUNCH

Propozycja 1


Zupa
Zupa krem z zielonego groszku z podsmażaną szynką wiejską

Danie główne
Zraziki wieprzowe nadziewane pieczarkami duszone w sosie własnym podane z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi z miodem i jabłkami

Deser
Deser czekoladowy z wiśniami w aromacie goździków i cynamonu


Propozycja 2


Zupa
Żurek staropolski gotowany z białą kiełbasą i wędzonką podany z gotowanym jajkiem


Danie główne
Kotlet schabowy nadziewany mozzarellą i pomidorami w złocistej panierce na sosie śródziemnomorskim podany z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

Deser
Szarlotka pieczona z kruszonką podana z sosem waniliowym


Propozycja 3


Przystawka
Koktajl z pieczonego kurczaka na sałacie lodowej z sosem majonezowym

Zupa
Polewka koperkowa z warzywami i kluseczkami orzechowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone w sosie borowikowym podane z opiekanymi ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

 

IMPREZA MASOWA - ENERGA CLUB

Dania podawane przed meczem:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem


Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera


Przekąski zimne:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Carpaccio wołowe z parmezanem, kaparami i sałatką z rukoli
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu


Przekąski podawane w czasie przerwy i po meczu
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami, pieczony w pikantnym sosie śródziemnomorskim
Kartoflanka dominikańska z borowikami i świeżym majerankiem
Wątróbka drobiowa pieczona w bekonie z jabłkami
Boeuf Strogonof z wołowiny w sosie musztardowym
Małże nowozelandzkie zapiekane z białą cebulą, bekonem i ziołami
Kluseczki ziemniaczane z oliwą i parmezanem


Bufet deserowy:
Fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappuccino na waniliowym biszkopcie
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski
Torcik cytrynowy


Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino czerwone i białe, wino grzane, piwo

 

IMPREZA MASOWA - LOŻE VIP

Bufet gorący:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem


Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera


Przekąski w trakcie meczu i przerwy podane do loży:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Polędwiczka pieczona z marynaty tymiankowo-imbirowej
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu


Desery:
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappucino na waniliowym biszkopcie
Trufle z zieloną herbatą matcha
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski


Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino białe i czerwone, wino grzane,
piwo, whisky, wódka