Catering

Cokolwiek organizowane jest na STADIONIE ENERGA GDAŃSK, za każdym razem zapewniamy pełną obsługę gastronomiczną

Cokolwiek organizowane jest na STADIONIE ENERGA GDAŃSK, czy będzie to konferencja w jednej z naszych sal, uroczystość w ATOM Clubie, spotkanie biznesowe w Amber Lounge lub jednej z pozostałych lóż, czy może ekskluzywny tour po obiekcie, za każdym razem zapewniamy pełną obsługę gastronomiczną. Nieważne czy potrzebny jest catering dla 10 czy dla 1000 osób. Jesteśmy gotowi sprostać wszelkim oczekiwaniom kulinarnym naszych Gości oraz zapewnić sympatyczną i profesjonalną obsługę. Zrobimy wszystko aby zagwarantować niezapomniane przeżycia i wyjątkową podróż w świat dobrego smaku.


Za strefę gastronomiczną na stadionie odpowiada firma Sports Hospitality – stały partner STADIONIE ENERGA GDAŃSK. Świadczy ona wyspecjalizowane usługi gastronomiczne na obiektach sportowych w zakresie cateringu masowego: stref VIP (restauracja ATOM Club, loże VIP), komercyjnych restauracji i barów (T29 Restaurant & Sports Pub), stref publicznych (kiosków gastronomicznych do szybkiej obsługi kibiców) oraz innych imprez sportowych i okolicznościowych.

Zakres usług:

  • Przerwy kawowe
  • Lunche i kolacje podczas konferencji
  • Bankiety firmowe
  • Imprezy integracyjne
  • Imprezy okolicznościowe – studniówki, wesela, urodziny, chrzciny
  • Catering wyjazdowy
ico contactPrzykładowe menu: Bankiet
Przekąski zimne
Tatar bałtyckich śledzi z marynatami na krążkach razowego pieczywa
Łosoś marynowany w świeżych ziołach i soli morskiej
Polędwiczka wieprzowa nadziewana leśnymi kurkami
Galantyna z kaczki kaszubskiej z bakaliami i galaretką z żurawin
Sałatka gdańska ze świeżych warzyw z bursztynowym vinaigrette 
Śledź po kaszubsku w sosie pomidorowym
Sos tatarski i żurawinowy

Zupa
Polewka gdańska z wołowiną, pomidorami, filetami z warzyw i kaparami

Bufet gorący
Polędwica z dorsza bałtyckiego w sosie szczypiorkowym
Młoda kapusta po pomorsku z wędzonym boczkiem i koperkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Ziemniaczane kluseczki kaszubskie 

Live cooking
Racuszki dyniowe z borowikami i kwaśną śmietaną

Bufet deserowy
Ciasta kaszubskie
Desery z sezonowych owoców

Napoje
Kawa, herbata, Woda mineralna
Soki owocowe, Napoje gazowane

Alkohole: przykładowy pakiet

Bez limitu spożycia, pakiet na ok. 5 godzin trwania imprezy
Wódka Wyborowa, Ballantines Finest, Campari, Havana Club, Seagram`s Gin, Martini Bianco/Extra
Dry, wino białe i czerwone, piwo

ico contactPrzykładowe menu: Kolacja
Propozycja 1
Przystawka
Polędwiczka czarnolas nadziewana leśnymi grzybami podana z delikatnym sosem tatarskim

Zupa
Polewka gdańska z kąskami wołowiny, warzywami i kaparami

Danie główne
Pierś kurczęcia nadziewana kaszubskimi pomidorami, pieczona na sosie ziołowym z kluseczkami ziemniaczanymi i gotowaną marchewką

Deser
Creme brulee w aromacie świeżej wanilii

Propozycja 2

Przystawka
Carpaccio wołowe z płatkami parmezanu, kaparami i sałatką z rukoli

Zupa
Rosół z borowików z kluseczkami migdałowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej, podane z sosem alfredo, zapiekanka ziemniaczana, młoda cukinia duszona z listkami bazylii i pomidorami cherry


Deser
Sernik z wiejskiego twarogu z polewą czekoladową i sosem z malin

Propozycja 3
Przystawka
Tatar z łososia z koperkiem i suszonymi pomidorami z sosem miodowo musztardowym

Zupa
Tatar z łososia z koperkiem i suszonymi pomidorami z sosem miodowo musztardowym

Danie główne
Udko z kaczki pieczone po hetmańsku z żurawinami i jabłkami, podane z duszoną czerwoną kapustą i kopytkami ziemniaczanymi

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

ico contactPrzykładowe menu: Lunch
Propozycja 1
Zupa
Zupa krem z zielonego groszku z podsmażaną szynką wiejską

Danie główne
Zraziki wieprzowe nadziewane pieczarkami, duszone w sosie własnym, podane z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi z miodem i jabłkami

Deser
Deser czekoladowy z wiśniami w aromacie goździków i cynamonu

Propozycja 2
Zupa
Żurek staropolski gotowany z białą kiełbasą i wędzonką, podany z gotowanym jajkiem

Danie główne
Kotlet schabowy nadziewany mozzarellą i pomidorami w złocistej panierce na sosie śródziemnomorskim, podany z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

Deser
Szarlotka pieczona z kruszonką podana z sosem waniliowym

Propozycja 3
Przystawka
Koktajl z pieczonego kurczaka na sałacie lodowej z sosem majonezowym

Zupa
Polewka koperkowa z warzywami i kluseczkami orzechowymi

Danie główne
Medaliony z polędwiczki wieprzowej duszone w sosie borowikowym podane z opiekanymi ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze

Deser
Ciastko czekoladowe podane na ciepło z bitą śmietaną i sosem z czerwonych owoców

ico contactPrzykładowe menu podczas imprezy masowej: ATOM Club
Dania podawane przed meczem:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera

Przekąski zimne:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Carpaccio wołowe z parmezanem, kaparami i sałatką z rukoli
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu

Przekąski podawane w czasie przerwy i po meczu
Udziec z kurczaka nadziewany warzywami, pieczony w pikantnym sosie śródziemnomorskim
Kartoflanka dominikańska z borowikami i świeżym majerankiem
Wątróbka drobiowa pieczona w bekonie z jabłkami
Boeuf Strogonof z wołowiny w sosie musztardowym
Małże nowozelandzkie zapiekane z białą cebulą, bekonem i ziołami
Kluseczki ziemniaczane z oliwą i parmezanem

Bufet deserowy:
Fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappuccino na waniliowym biszkopcie
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski
Torcik cytrynowy

Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino czerwone i białe, wino grzane, piwo

ico contactPrzykładowe menu podczas imprezy masowej: Loże VIP
Bufet gorący:
Zupa z pieczonego homara z krewetkami i tuńczykiem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
Pierś z kurczęcia nadziewana mozzarellą i pomidorami serwowana na pikantnym sosie z pieczonej papryki i pomidorów
Kaczka pieczona po hetmańsku na czerwonej kapuście z jabłkami
Polędwica z dorsza duszona w sosie szczypiorkowo-rakowym
Pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i pieczarkami
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Live cooking:
Sushi przygotowywane przez sushi mastera

Przekąski w trakcie meczu i przerwy podane do loży:
Rostbef wołowy marynowany w musztardzie francuskiej pieczony na różowo
Polędwiczka pieczona z marynaty tymiankowo-imbirowej
Pasztet cielęcy pieczony w wędzonym boczku
Pierś kaczki pieczona z sosem ze świeżej wiśni
Sałatka z kruchych sałat z kuleczkami sera mozzarella, pomidorami cherry i pesto
Sałatka grecka z serem feta, marynowanymi oliwkami i chipsami z bekonu

Desery:
Shoty z owoców egzotycznych
Jagodowa panna cotta z bitą śmietaną
Mus cappucino na waniliowym biszkopcie
Trufle z zieloną herbatą matcha
Pistacjowe brownie
Sernik nowojorski

Napoje:
Woda, soki, napoje gazowane,
wino białe i czerwone, wino grzane,
piwo, whisky, wódka

 

Newsletter

Formularz kontaktowy