Za nami wyjątkowa Kolacja Szefów Kuchni

161 uczestników, 14 kucharzy, 1 charytatywny cel

W zimowy wieczór 5 stycznia na Stadionie Energa Gdańsk odbyła się pierwsza kolacja z zaplanowanego cyklu - Kolacja Szefów Kuchni. Spotkanie odbyło się w ramach akcji Serce Do Garów, której celem jest zarażenie smakiem, pasją do gotowania i namawianie do pomagania innym.

Mimo śnieżycy w eleganckiej sali Atom Clubu pojawiło się dokładnie 161 osób. 12 trójmiejskich szefów kuchni z pomocą 2 wyjątkowych gości przygotowało 7 wyszukanych dań, wśród których znalazły się takie pyszności jak gęsia wątróbka, gołąb solankowy z topinamburem, dereniem i burakiem, mus wanilia tonka. 

Cała akcja miała na celu wsparcie Fundacji Kawałek Nieba z Rumi, która zajmuje się finansowaniem posiłków dla najuboższych dzieci. Fundacji przekazano część dochodu z biletów, a także dochód z licytacji, która odbyła się po kolacji.

Akcja zakończyła się sukcesem, a organizatorzy już zapowiadają kontynuację.

Newsletter

Formularz kontaktowy